23 juni 2016
19:00

Bäckalunds IF

Referat: Rinns AIK - Bäckalunds IF 0-4

Återkomsten till Rinnevi blev en tung förlust, bortalaget blev för svåra för oss! Stora siffror blev det och det kunde ha blivit ännu större om inte Josef gjort ett par svettiga räddningar!

Vi gjorde två ändringar i matchtruppen från förra helgen, Tommie Andersson kunde inte vara med ikväll, Erik Sandberg tvingades lämna återbud pga jobb, in i truppen kom Kevin Nordahl och Markus Danielsson! Startelvan i sig var följande Josef i mål, Sonny, Marcus, Andreas H och Andreas E i backlinjen. På mitten började vi med Alex till höger, Jonas och Carl i mitten och Henric till vänster. Längs upp Robin E och Lars!

Vi kommer helt fel in i matchen, kanske lite beroende på att det vi förväntade oss av bortalaget inte stämde speciellt mycket. Redan i den 4:e minuten tar dom ledningen genom en djupleds boll ute på vår vänster flank, man får till ett bra inlägg och 0-1 var ett faktum! Vi har svårt i matchinledningen, ändå så försöker vi jobba in oss i matchen, i den 12:e minuten har vi två läge, först är det Jonas som testade med ett långskott som gick bredvid. Vi fick en hörna som Alexander slog och Robin nickade i ribban!

Denna säsong har vi oflyt med skador och sjukdomar, ikväll så fick vi på kort tid ta ut Marcus J som skadade sin vänster fotled, även Sonny tvingades ut i ungefär samtidigt. Innan dess hade Lars fått en smäll på ryggen och trots att han körde halvleken ut så kunde han inte gå för fullt. Det blev en del ändringar tidigt i matchen, Kevin fick gå in istället för Sonny, Robin J kom in istället för sin bror, vi drog ner Henric som mittback.

Bäckalund styrde spelet på ett bra sätt, dom krympte ytorna och gjorde det väldigt trångt för oss, jag tycker ändå att vi försökte komma bort från deras grepp genom att vända på spelet. Ett prakt exempel var när Lars fick bollen runt mittcirkeln vände med boll och passade till Robin E, som fick bollen lite väl mycket till vänster och tvingades ta några extra steg innan han fick bollen under kontroll, han jobbade sig inåt och gick på avslut, tyvärr ingen bra träff.

Vi var förvarnade om bortalagets styrka på fasta situationer men vi är inte riktig med när dom gör 0-2 efter en hörna i den 38:e minuten! Detta skulle stå sig till halvtid!

Vi gjorde tre ändringar, Sonny kom tillbaka in som högerback istället för Kevin. Niclas byte av Alexander och Markus D in istället för Lars. Andra halvleken är rätt likt den första, kanske får vi igång vårt spel något bättre men i ärlighetens namn så var det marginellt!

Trots att känslan är att vi hade betydligt piggare ben så vann vi inte mycket på det! Vi hade svårt att skapa dom där solklara målchanserna ikväll! Killarna ska ha en eloge trots kvällens förlust, man fortsatte att kämpa och gav aldrig upp. Vi brukar vara starka under matchens sista kvart men ikväll straffades vi rätt hårt!

När vi bestämmer oss för att gå all in, vi plockar in Joel B i ett försök att få ett bättre passningsspel, vi tog ut Andreas E och körde med en trebacklinje. Joel kom in bra i matchen men vad kan man göra när dom kontrar in 0-3 i misstänkt offside? Killarna fortsatte att jobba på och på ett lång inkast från Sonny som hittade Carl som får iväg bollen mot mål, ser inte riktigt vad som händer mer än att målvakten verkar fumla ut bollen. På efterföljande hörna så får Henric iväg ett låg skott som målvakten gör en fotparad. Bortalaget skulle även göra 0-4 innan domaren blåste av!

Bäckalund vinner rättvist ikväll, kan tycka att 0-4 är lite väl stora siffror! Känns att dom vinner matchen på sin rutin men det ska sägas att detta Bäckalund ikväll var det bästa motstånd som vi stött på nu när vi mött alla lag! Vi var inte likt oss ikväll, kanske lite påverkade om vetskapen att en seger skulle lyfta upp oss till 2:a platsen?

Nu får vi ta och slicka såren, försöka få tillbaka några spelare som är skadade och sjuka under uppehållet!